Паризький флан
Паризький флан
Для тіста
• борошно вищого сорту - 105 г
• вершкове масло -60 г
• мелений мигдаль - 13 г
• сіль - 3 г
• цукрова пудра - 18 г
• жовтки - 2 шт.
Для крему
• яйця - 1 шт.
• жовтки - 1 шт.
• цукор - 60 г
• крохмаль - 45 г
• рідкі жирні вершки - 150 мл
• жирне молоко - 350 мл
• ваніль - 1 стручок
Тісто
З'єднати всі сухі складові, ретельно перемішати. Додати масло маленькими шматочками та розтерти руками до стану "дрібного м'якого піску". Додати жовтки. Замісити швидко тісто (Не вимішуючи). Як тільки тісто зібралося в кулю, приплюснути його у вигляді шайби, загорнути у плівку та віправити в холодильник на 1-1,5 години.
Крем для начинки
У металевій ємності змішати разом цукор та крохмаль, додати яйце та жовток. Розтерти дерев'яною лопаткою до однорідності. Влити молоко та вершки, додати стручок ванілі, розрізаний уздовж навпіл. Поставити на водяну баню і, постійно помішуючи вінчиком, заварити до густоти сметани. Охолодити.
Дно форми застелити пекарським папером. Тісто розкачати завтовшки 5 мм між двома шарами пекарського паперу. Викласти тістом дно та стінки форми. Вилити у форму крем, розрівняти. Випікати за температури 180? С протягом 40-45 хв. Дати повністю охолонути. Провести плоским ножем по периметру охолодженого пирога, між стінками форми та стінками пирога. Накрити форму плоскою тарілкою та перевернути все "догори ногами". У такий же спосіб перевернути флан "з ніг на голову" в блюдо для сервірування.

Чтобы добавлять комментарии к рецептам Вам необходимо Войти или Зарегистрироваться 
Email :
Пароль :
Запомнить
Регистрация     Восстановить
Корзина
0 товар(ов)
0 грн.
"Давній Рецепт" - розумний захист від застуд
Rondell Terakotte и Vintage